Mesto dnes uviedlo do prevádzky nové detské ihrisko

16.11.2009 Snina

Snina 16. novembra (TASR) - Súčasťou investičných akcií samosprávy v Snine pre rok 2009 bola aj realizácia detského ihriska v centre mesta na Strojárskej ulici, ktoré dnes uviedli do prevádzky.
Verejným obstarávaním pre jeho výstavbu prešla najúspešnejšie spoločnosť s celkovou ponukou ceny diela vo výške 17.974,15 eura (541.489,24 Sk).
\"V našom meste je viacero ihrísk, ale to, ktoré sa dnes otváralo, je najmodernejšie. Projekt je riešený s prihliadnutím na spôsob využitia pre viaceré vekové kategórie detí, ako aj ich rodičov, ktorí sa na ňom budú stretávať, \" uviedla pre TASR Anna Brečková z Mestského úradu v Snine. Zároveň nevylúčila, že v budúcnosti má samospráva v pláne realizovať podobné projekty aj v iných častiach mesta.
Súčasťou areálu bude preliezka pre deti vo veku troch až 12 rokov, kolotoč pre deti od dvoch do osem rokov, vahadlová hojdačka, pružinové hojdačky, lavičky s operadlom, odpadkové koše s dreveným obložením, pieskovisko, preliezka v tvare obráteného U a trojramenná preliezka.
Na dnešnom slávnostnom otvorení ihriska sa zúčastnili zástupcovia samosprávy a deti z Materskej školy na ulici Kukučínovej. Pásku slávnostne prestrihol primátor mesta Štefan Milovčík a predstaviteľ spoločnosti, ktorá ihrisko vybudovala, Jaroslav Bavlšík. Realizácia projektu sa financovala z prostriedkov mestskej pokladnice.
 

Vyberte región